Esti aici: Acasa » Probleme nastere » Depresia postnatala

Depresia postnatala

Venirea unui mic ingeras pe lume este mereu un motiv de bucurie pentru orice parinte. Totusi, unele mamici datorita schimbarilor hormonale si a emotiilor puternice se pot confrunta cu schimbari de dispozitie sau chiar cu o depresia postnatala. Nu trebuie sa te simti vinovata in cazul in care treci printr-o asfel de situatie deoarece ea este cat se poate de normala. Totusi, pentru a te putea bucura de clipele petrecute alaturi de cel mic, este necesar sa intelegi ce presupune depresia postnatala si cum anume poate fi tratata.

Ce este depresia postnatala?

Depresia postnatala este considerata o afectiune psihologica, ce se manifesta in cazul recentelor mamici care s-au confruntat de-alungul sarcinii cu o serie de emotii puternice. Trebuie sa intelegi faptul ca nasterea in sine este un moment care te solicita atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic. Din aceasta cauza este foarte important sa dai frau liber sentimentelor tale si sa nu iti fie jena sa recunosti fata de persoanele dragi starile tale emotionale.

Simptomele depresiei postnatale:

Pentru a combate aceasta afectiune este important sa o constientizezi si sa actionezi din timp. Din aceasta cauza iti vom enumera care sunt principalele simptome care indica prezenta depresiei postnatale.

  • plans puternic
  • stare de moleseala
  • modificari de apetit
  • sentiment de vinovatie
  • oboseala permanenta
  • atacuri de panica
  • tristete care persista
  • sentiment de inutilitate

Acestea sunt principalele simptome care pot sa iti indice faptul ca te confrunti cu o depresie postnatala. Totusi trebuie sa constientizezi faptul ca fiecare persoana este diferita, motiv pentru care este posibil sa te incerce alte simptome si sa reactionezi in mod diferit.

Tratarea depresiei postnatale:

Precum am afirmat si mai devreme, pentru a trata aceasta afectiune, este necesar sa identifici din timp simptomele si sa apelezi la un ajutor specializat. O simpla discutie cu un psiholog este posibil sa te ajute sa te simti mult mai bine.depresia postnatala

sursa poza

 De asemenea, in aceasta perioada ajutorul venit din partea persoanelor dragi reprezinta un real ajutor. Asadar, noi te sfatuim sa discuti cu partenerul de viata, sa ii explici care sunt sentimentele tale si sa accepti sprijinul sau. Trebuie sa stii ca unele cazuri necesita si un tratament medicamentos, motiv pentru care te sfatuim sa nu neglijezi indicatiile medicului care te trateaza.

Nu trebuie sa te simti vinovata pentru ca te confrunti cu astfel de emotii tocmai cand mica ta minune a venit pe lume. Depresia postnatala este considerata din punct de vedere medical o afectiune, determinata de emotii puternice traite in timpul sarcinii si mai ales in timpul nasterii. Vei vedea ca alaturi de cei dragi vei reusi sa treci si peste acest obstacol si vei putea sa te bucuri de momentele petrecute alaturi de mica ta minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>