Esti aici: Acasa » Despre nastere » Cum sa ai parte de o nastere mai usoara?

Cum sa ai parte de o nastere mai usoara?

Este demonstrat faptul ca durerile din timpul travaliului sunt unele dintre cele mai puternice si care necesita un efort fizic si psihic din partea mamicii. Totusi, specialistii au desfasurat de-alungul anilor o serie de cercetari pentru a identifica anumite metode naturale sau medicale pentru diminuarea durerilor nasterii. Pentru a te putea ajuta sa faci fata mai usor acestui moment, iti vom prezenta metodele medicale si metodele naturale de diminuare a durerii.

Metode medicale pentru a diminua durerile:

Anestezia epidurala:

Una dintre cele mai cunoscute metode de reducere a durerii este anestezia epidurala. Aceasta metoda presupune blocarea impulsurilor nervoase provenite din segmentele inferioare ale coloanei vertebrale. In acest mod, partea inferioara a corpului este amortita pe parcursul travaliului si a nasterii. In cazul in care doresti sa optezi pentru aceasta metoda, este important sa te consulti cu medicul inca din perioada sarcinii pentru a te asigura ca este cea mai buna alegere pentru tine si puiul tau. Unele persoane sunt alergice la anumite substante din anestezie si de aceea se realizeaza anumite teste inainte de nasterea prin anestezia epidurala.

 

Cum sa ai parte de o nastere usoara

sursa poza

Analgezice si tranchilizante

O alta metoda medicala prin intermediul careia durerile nasterii pot fi diminuate este reprezentata de analgezice si tranchilizante. Trebuie sa stii ca analgezicele pot fi administrate intravenos sau direct in muschi si au rolul de a reduce senzatia de durere provocata de contractiile din timpul travaliului. In ceea ce priveste tranchilizantul, de regula cadrele medicale apeleaza la aceasta metoda in cazul in care femeia sufera de o stare de anxietate sau emotiile par sa o copleseasca. Trebuie sa constientizezi faptul ca nasterea este o experienta care te va solicita atat fizic, cat si psihic.

Metode naturale de diminuare a durerii:

Respiratia

Cercetarile recente au demonstrat faptul ca respiratia este una dintre cele mai eficiente metode naturale de diminuare a durerii din timpul nasterii. Aceasta afirmatie este argumentata de faptul ca prin focusarea concentratiei asupra respiratiei, viitoarea mamica nu se mai concentreaza doar asupra durerilor. De asemenea, prin intermediul unei respiratii optime, creste nivelul oxigenarii si sistemul circulator functioneaza in conditii optime. Din aceasta cauza specialistii recomanda femeilor insarcinate sa frecventeze cursurile Lamaze, in cadrul carora invata sa isi controleze respiratia in timpul travaliului si in timpul nasterii.

Baie in apa calda

O alta metoda naturala, recomandata pentru reducerea durerilor din timpul travaliului este baia calda. Aceasta este o alegere foarte buna in cazul in care ai optat pentru o nastere acasa sau ai posibilitatea sa faci o baie inainte de a merge la materitate. Apa calda are rolul de a relaxa mamica, de a imbunatati circulatia sangelui si de a diminua durerea determinata de contractii. Totusi, te sfatuim sa te consulti cu medicul inainte de a face baie si sa te asiguri ca apa nu este prea fierbinte.

Acestea sunt cateva dintre metodele la care ai putea apela pentru a reduce senzatia de durere provocata de contractiile din timpul travaliului. Este indicat ca inainte de a apela la o anumita metoda sa te consulti cu medicul si se te asiguri ca varianta aleasa nu poate afecta santataea ta sau a bebelusului. De asemenea, este important sa intelegi ca indiferent de metoa aleasa, durerea nu va fi eliminata complet ci doar diminuata intr-o oarecare masura.

Tu la ce metoda de diminuare a durerii ai apelat/ai apela?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>